Waarom WordPress?

De afgelopen week heb ik voor mijn broer een weblog van Blogger in zijn website gehangen. Dit ging zo snel en eenvoudig, dat ik dacht: “Hm, dit is toch wel een stukje beter dan TomCMS…” Helaas heeft Blogger ook nadelen. Je posts worden bijvoorbeeld niet opgeslagen in een database en dat geeft mij een onzeker gevoel voor de toekomst, mocht ik ooit het heft in eigen handen willen nemen. Daarom zou ik voor mijn eigen blog niet direct voor Blogger kiezen.

Voor open.info.nl gebruiken we WordPress. Daar ben ik zeer te spreken over. Er hangt een grote community achter en voor iedere wens bestaat een uitbreiding. Maar toen ik voor CSSGreut een gratis weblog aanmaakte bij WordPress.com, bleek het hier wel om een erg uitgeklede versie van WordPress te gaan. Je kunt geen tags aan een post toevoegen (althans, niet eenvoudig) en je kunt niet aan de HTML van de template komen. Beroerd! Toch houd ik voorlopig aan WordPress vast, omdat je altijd kunt upgraden en dan wel al die mogelijkheden hebt.

Maar goed, ik ben niet van plan te upgraden voordat ik 100 feedreaders heb.

Tags: , ,

Advertenties

1 reactie »

  1. […] We zijn één dag online en zonder dat er enige reclame geweest is geeft Feedburner aan dat CSSGreut al 5 subscribers heeft. Opvallend! Het is er denkelijk maar één en dat ben ik zelf. De Feedburner rekenmethode is ook enigszins dubieus. Mijn opmerking in de vorige post wil ik daarom ook nuanceren tot: “ik ben niet van plan te upgraden voordat ik 500 feedreaders heb”. […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: